Cupspecialist har sedan en tid tillbaka ett gott samarbete med en av Europas största cuparrangörer, IberCup. De startade med en liten cup i Portugal och efter det har konceptet vuxit. IberCups fotbollsturneringar sträcker sig idag ända till Brasilien, USA och olika delar av Europa. Cupspecialist bestämde sig för att intervjua en av de som är med och arrangerar denna härliga fotbollsfest.

“Ingenting får gå fel när gästerna kommer!”

Jesus Ortigosa, som är turnerings koordinator, berättar att IberCup projektet började för åtta år sedan med en liten cup i Lissabon, Portugal. ”Lisaboa Cup” blev en succé och därför utökade man med en cup i Spanien följande år. IberCups turneringar har därefter blivit fler och sprider idag fotbollsglädje till människor världen över.

Det krävs mycket passion av en person för att hålla på med fotboll så intensivt som Jesus gör. Han förklarar för oss att det är hårt arbete hela året, speciellt de tre veckorna innan deltagarna anländer. Ingenting får gå fel när gästerna kommer. Jesus och hans personal måste jobba hårt med att organisera och verifiera boenden, transport, måltider och andra behov som besökarna kan ha. Jesus menar att det är viktigt att ha kul medan man arbetar. Hans drivkraft är den glädje som teamets arbete ger så många människor under en turnering.

“IberCup Cascais är en unik fotbollsturnering!”

En av IberCups största turneringar är IberCup Cascais. Jesus beskriver denna turnering som en unik fotbollsturnering. Det är en elitturnering för ungdomar och hit kommer de bästa akademierna i världen för att slåss om den ärofyllda trofén. FC Barcelona, Atlético de Madrid, SL Benfica och Liverpool FC är några av de lag som tidigare har deltagit. I år har stora akademier som Olympique Lyonnais, Málaga CF och Getafe CF anmält sitt intresse. Utöver fotboll kan deltagarna enkelt uppleva Lissabon, Portugals huvudstad, med hjälp av gratis kollektivtrafik för deltagarna.

Flera skandinaviska lag har tidigare deltagit i IberCup Cascais och återkopplingen som Cupspecialist fått har varit uteslutande väldigt bra. Våra reserådgivare brukar rekommendera denna turnering just på grund av den höga kvalité och den upplevelse som den erbjuder deltagarna. Kontakta Cupspecialist om ert lag är redo för en sportslig utmaning!

BOKA DIN TURNERING:

Start typing and press Enter to search

cupspecialist treningsleir cupresor fotbollresor turnering Heemskerk Cupcupspecialist treningsleir cupresor fotbollresor turnering