IberCup Cascais: Tappra Tiger gav Benfica en chock

Tiger från Trondelag gav ett toppat Benfica-lag en riktig chock, men de fick till slut se sig besegrade efter straffsparkar i semifinalen. Tiger köpte sin resa till årets IberCup i Cascais igenom CupSpecialist.

 

Således kunde de fokusera helt på det sportsliga, eftersom all logistik kring resa och vistelse hanteras av oss. Om det var en bidragande faktor till lagets segermarsh fram till semifinalen ska lämnas osagt.

Lagledare Arne Nypan var väldigt nöjd med veckan i Cascais, och förlusten på straffsparkar mot den portugisiska jätten Benfica blev snabbt förträngt. -Vistelsen har varit mycket bra. Sportsligt sätt har det varit lite varierande motstånd, men totalt sett är vi riktigt nöjda. Inte minst för att pojkarna har spelat bra fotboll och tagit sig långt i en mycket bra turnering. Det är fina minnen att ta med sig vidare för både tränare och ledare “, säger lagledare Arne Nypan.

Superb

Tiger sopade banan med motståndet i gruppspelet i klassen 2006.

Med en total målskillnad på 39-3 blev de tre portugisiska lagen Rio Ave, AES Turcifall, EF Benfica Olivais samt tyska YZ Acaem besegrade.

Sporting Lisboa väntades därmed i kvartsfinalen, även de med gruppvinst utan en enda poäng förlorad innan mötet mot Norrbaggarna.

Tiger vann till slut 2-0 och gick därmed vidare till det mest utmanande mötet i semifinalen.

Benfica skickade sitt starkaste lag till IberCup Cascais, vilket sollades ut från 85-90 spelare födda 2006.

Portugisern hade inte förlorat en match fram tills semifinal, då de dominerade i gruppspelet och slog CF Belenenses i kvartfinalen.

I semifinalen fick Benfica dock tuff matchning i form av ett hårt arbetande Tiger.

Portugiserna tog förvisso ledningen, men Tiger hade fler chanser att göra mål på.

Till slut kom den välförtjänta kvitteringen, och allt avslutades i en dramatisk straffsparks-duell. Den vann Benfica 10-9, och fortsatte till finalen mot Werder Bremen. Som de vann ! Tiger var besvikena i några minuter, men kunde snart blicka vidare frammåt. Det var lagets första tur till IberCup i Cascais, men Tiger söker ständigt efter spelarutveckling genom nya utmaningar på resade fot.

-Det kommer snart nya chanser för vinnaren av IberCup i Esbjerg förra sommaren. “Vi spelar riktigt bra och slog Sporting Lisboa, och vi spelade på nivå med Benfica i semifinalen. Vi har samma grundstomme i laget här som vi hade i Esbjerg förra sommaren och nu har vi fått flera erbjudanden på spännande turneringar i sommar. IberCup i Esbjerg är definitivt en av de som vi överväger noggrant, säger lagledare Arne Nypan.

BOOK DIN TURNERING:

Start typing and press Enter to search

IberCup Scandinavia cupspecialist treningsleir cupresor fotbollresor turneringcupspecialist treningsleir cupresor fotbollresor turnering Heemskerk Cup