Tränarens åsikt: “En bra erfarenhet för alla”

FK Bergen Nord, Pojkar 19, deltog i Costa Blanca Cup i juli. Enligt tränarna och lagledaren, Arild Markussen, Jan Frode Knarvik och Jarle Soldal, var turneringen en succé. Både spelare, tränare, föräldrar och andra familjer hade mycket trevligt under den spanska turneringen. Nedan delar lagledaren Jarle Soldal sina tankar om turneringen.

“Hela resan var en succé, både fotbollsmässigt och socialt!”

Efter att ha deltagit i Norway Cup i fem på varandra följande år, beslutade både spelare och tränarstaben att försöka göra något annorlunda och kom överens om att delta i Costa Blanca Cup i soliga Spanien. För några år sedan hade två andra lag från FK Bergen Nord goda erfarenheter av Costa Blanca Cup. Det bidrog till vårt beslut att välja Costa Blanca Cup 2017. Till slut var intresset så stort att det slutade med att vi åkte ned med 28 spelare, delade på två lag. Tre tränare, flera föräldrar och syskon hängde också med på turneringen, vilket betydde att över 50 personer i den norska gruppen reste till Alicante och Benidorm.

Enligt vår uppfattning var turneringen professionellt organiserad. Hotellet och maten var bra och bussen som plockade upp oss från hotellet till planen var alltid i tid. Därför hade vi inga praktiska problem, förutom vissa skador och trötta ben. Våra grabbar spelade mot både spanska, palestinska, engelska och franska lag. Vi kunde verkligen se hur grabbarna trivdes och hur laganda blev starkare för varje dag. Vårt första lag slutade med att vinna B-finalen, vilket var en oförglömlig upplevelse för alla.

Vi bodde på ett trevligt och bekvämt hotell nära stranden och downtown Albir. Hotellet hade många faciliteter, såsom beachvolleybollplaner och en vattenpark, därför hade vi inga problem att underhålla oss utanför fotbollsplanen. Maten var väldigt god och det fanns flera olika rätter att välja bland vid varje måltid. Costa Blancas kust erbjuder många semestermöjligheter, därför bestämde vissa familjer att ta sin semester på Costa Blanca – antingen före eller efter turneringen.

“För både spelare, föräldrar och tränare var detta en fantastisk upplevelse!”

Att resa till Spanien för en turnering kostar naturligtvis lite mer än att delta i Norge, men med en insats från grabbarna och med lite hjälp från föräldrarna lyckades vi nå budgeten. För spelare, föräldrar och tränare var turneringen en fantastisk upplevelse, därför kan vi rekommendera Costa Blanca Cup till andra lag. Höjdpunkten på vår resa var att vinna B-finalen, som spelades på Villajoyosa-stadion mot ett spanskt lag. Det spanska laget hade ett stort antal supportrar med sig, men de norska anhängarna lyckades också både ses och höras. Efter en rafflande final som resulterade i att BK Bergen Nord vann, grillade alla tillsammans på en härlig strandrestaurang i Albir.

Hela resan var en stor succé både fotbollsmässigt och socialt! Nu överväger vi om vi kommer att delta i Costa Blanca Cup 2018 eller en nationell cup. Det är ju trevligt för både grabbarna, tränarna och föräldrarna att ha något spännande att se fram emot under vintern.

BOKA DIN TURNERING FÖR NÄSTA ÅR:

Start typing and press Enter to search

cupspecialist treningsleir cupresor fotbollresor turnering Heemskerk Cupbildtävling vinn ett resestipendie